Home     Links     Contact     Crew     Colofon     VSN

 website voor ouders van kinderen met een spierziekte

Vakantie

strandNet als uitstapjes vragen vakanties met een kind met een spierziekte voorbereiding, vindingrijkheid, creativiteit en flexibiliteit. Je kunt ideeŽn opdoen voor aangepaste vakanties via www.vsn.nl, met de zoekterm vakanties. Volledig aangepaste vakanties zijn niet altijd nodig. Je kunt een middenweg vinden tussen je aanpassen aan de spierziekte en doen wat je het liefste doet in de vakantie.

Als je bepaalde aanpassingen wilt uitproberen, kun je dat het beste van te voren doen, bijvoorbeeld in je eigen achtertuin, in een weekend bij familie of vrienden of door anderen naar hun ervaring te vragen. Kant-en-klare oplossingen zijn niet altijd voorhanden. Eigen initiatief en een avontuurlijke instelling zijn welkom. Kamperen met een rolstoel kan soms bijvoorbeeld wel als je rubberen matten gebruikt om het grondzeil van de tent te beschermen. En als dat niet meer gaat, kun je met een vouwwagen of een aangepaste camper vaak nog wel uit de voeten.

Wil je een vliegreis maken met een kind in een rolstoel, dan kun je van te voren regelen dat je geholpen wordt bij in-, uit- en overstappen. Meestal is dat een service die bij de prijs van het ticket is inbegrepen, behalve bij de zogenaamde 'prijsknallers'. Kijk voor adviezen over reizen met beademing op www.vsca.nl.

Over de mogelijkheden om thuiszorg te regelen op je vakantieadres kun je contact opnemen met de thuiszorgorganisatie in je eigen regio. Voor jongeren met een spierziekte die zonder hun ouders op vakantie willen, organiseert de VSN speciale vakanties in het Tesselhuus, een aangepaste voorziening op Texel. Maar er zijn ook voorbeelden bekend van jongeren met een spierziekte die samen met een vriend of vriendin op vakantie gaan. Hun verhalen zijn te vinden op www.jackies.nl.

Zoeken


Vakantie

Met Peter Pan naar mallorca

Na de reŁnie kreeg ik door hoe belangrijk de Peter Pan reis voor onze...
Ver weg met je rolstoel

Ik houd van reizen. Het liefst ver weg en lang en graag liefste...
Kamperen

Ik kampeer al mijn hele leven. Ik ben niks anders gewend. Zo lang ik mij...

Links

Geen categorieën..