Home     Links     Contact     Crew     Colofon     VSN

 website voor ouders van kinderen met een spierziekte

Uitstapjes

Uitstapjes met het hele gezin lijken misschien niet meer zo vanzelfsprekend als je kind een spierziekte heeft. Toch is het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen en samen plezier te hebben. Je ontdekt samen interessante of mooie dingen, lacht met elkaar en vergeet je dagelijkse zorgen even. Die afleiding en ontspanning kan het hele gezin meestal goed gebruiken.

Het is begrijpelijk dat je tegen zo'n uitstapje opziet als je kind zich moeilijk beweegt of zichtbare lichamelijke afwijkingen heeft. Maar het plezier dat je gezin eraan beleeft, weegt meestal ruimschoots op tegen alle moeite. Wel heb je vaak informatie nodig om uitstapjes beter voor te bereiden. Je kunt jezelf en je kind daardoor heel wat ergernis en teleurstelling besparen.

Sommige bioscopen, theaters, pretparken, dierentuinen en musea hebben speciale toegangsregelingen voor rolstoelgebruikers en hun familie. Je hoeft je echt niet bezwaard te voelen om daarvan gebruik te maken, want ze zijn er juist voor jou en je kind. En je kind zelf en eventuele broertjes en zusjes vinden het vaak geweldig dat ze een keertje 'profijt' hebben van de spierziekte.

Je kunt voor uitstapjes ook de hulp van familie en vrienden inschakelen. Zij vinden het vaak leuk als ze zich nuttig kunnen maken en iets met je kind kunnen ondernemen.
Hoe ouder je kind wordt, hoe beter hij zelf zo'n dag kan organiseren en bedenken wat hij allemaal mee moet nemen.

Zoeken


Uitstapjes

Outdoor Laarbeek

In Beek en Donk (Noord-Brabant) is sinds april 2011 het bedrijf Outdoor...
Durf jij? Parachutespringen

Lukas kreeg van zijn ouders als verjaardagscadeau een bon met daarop...
Villa Pardoes

Wij waren dit jaar met het hele gezin uitgenodigd in Villa Pardoes. Het...

Links

Geen categorieën..