Home     Links     Contact     Crew     Colofon     VSN

 website voor ouders van kinderen met een spierziekte

Clubs en verenigingen

duikenActiviteiten in club- of verenigingsverband kunnen voor kinderen met een spierziekte een goede manier zijn om plezier te hebben en zich te ontwikkelen. Zolang je kind op zijn eigen manier met de groep kan meedoen, zijn clubs en verenigingen meestal wel bereid om rekening met zijn beperkingen te houden. Het is verstandig meteen bij de aanmelding de leiding of het bestuur van een club of vereniging op de hoogte te brengen van de spierziekte en de gevolgen daarvan. Leg de begeleider of coach uit waar hij op moet letten. Geef ook aan dat je kind misschien niet altijd kan komen omdat hij te moe is. Net als op school kan het goed zijn om andere kinderen en hun ouders te informeren over de spierziekte.

Aangepaste vormenhockey
Het meedoen aan een reguliere club of vereniging kan een teleurstelling worden als de conditie van je kind in de loop van de tijd sterk achteruitgaat en hij niet meer mee kan met het tempo van de groep. Dan is het verstandiger om in overleg met je kind het lidmaatschap op te geven en een andere activiteit te zoeken. Aangepaste sporten zijn daarvoor een goede optie. Het aanbod op het gebied van zwemmen, rolstoelhockey, -tennis en -dansen wordt steeds uitgebreider. Voor meer informatie over aangepast sporten zie www.nebas.nl.

Bij een aangepaste sportclub ontmoet je kind andere kinderen met een lichamelijke beperking. Samen iets leuks doen is een belangrijke vorm van lotgenotencontact.
Als het vervoer en de begeleiding ingewikkeld of veeleisend zijn, is het aan te bevelen om iemand te zoeken die, al dan niet tegen betaling, speciaal met je kind naar een activiteit gaat.
Hoe verleidelijk het ook is, ook voor een kind met een spierziekte is de computer niet altijd de beste oplossing. Bewegen en contact in levende lijve met andere kinderen zijn juist voor hem belangrijk.

Zoeken


Clubs

Filmpje van Dirk over...

Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar (2013) sport en spel, met...
Valentin en zijn nieuw...

Valentin is 11 jaar en heeft de spierziekte SMA. Sinds een paar jaar...
LG hockey Kampong Utrecht

Kampong Utrecht heeft sinds 2009 ook LG-hockey; dit is...

Links