Nieuws     Agenda     Links     Contact     Crew     Colofon     VSN

 website voor ouders van kinderen met een spierziekteSimon krijgt zijn eerste rolstoel
Zorg en ondersteuning: Hulp thuis
Door: Carolijn

Nu Simon 3,5 jaar oud is, groeit hij uit de buggy. Het kan echt niet meer, hij hangt meer dan hij zit en het duwen wordt te zwaar. Met de ergotherapeut van het revalidatiecentrum gaan we het gesprek aan. Doordat de spierziekte van Simon in de familie meer voorkomt, waren wij al gewend aan rolstoelen. De ergotherapeut opperde nog even een aangepaste buggy, maar gaf al snel aan dat een rolstoel voor een jongen als Simon een veel betere oplossing zou zijn. Het vergroot immers de zelfstandigheid.

De aanvraag gaat soepel, en ik verbaas me over de snelheid. Dat we de rolstoel voor de vakantie zouden krijgen had ik niet verwacht. Ik had het moeten afkloppen! Op de dag dat de rolstoel thuis afgeleverd zou worden, hebben Simon en ik de hele dag thuis gewacht. Tot ik uiteindelijk belde en te horen kreeg dat er iets mis was gegaan. De zitting en rugleuning waren niet besteld! Tja, dan wordt zitten in een rolstoel wel lastig. Goede kwaliteitskeuring heeft plaatsgevonden zeg! Daar gingen ze bij de passing nog prat op. En fijn dat ze dat om 8 uur ’s morgens al wisten en ik het pas om 16 uur te horen kreeg.

Na flink heen-en-weer gebel heb ik het voor elkaar dat de rolstoel toch voor de vakantie afgeleverd kon worden, mét zitting en rugleuning. De aflevering ging snel en ik kreeg weinig informatie. Gelukkig had ik er al ervaring mee! Simon was helemaal enthousiast en wilde gelijk een rondje door de buurt. Was ik daar al klaar voor? Hij in ieder geval wel, dus we gingen. Achteraf fijn, want je moet toch een keer. Best gek hoor, want sommige buren wisten niet eens dat Simon een spierziekte heeft.

Ondanks dat Simon enthousiast was, vond ik hem niet goed in zijn rolstoel zitten. Als hij moe werd, ging hij voorover hangen, en zijn hoofdsteun gebruikte hij daardoor niet. Mijn gevoel was goed, de rugleuning bleek scheef en naar voren te zijn gemonteerd. Wat een blunder! En wat fijn dat ik op mijn gevoel ben afgegaan. Uiteindelijk waren er 4 service-afspraken nodig om Simon goed te laten zitten. So be it, het is belangrijk.

Kort daarna gingen we met vakantie, en hadden we gelijk de vuurdoop. We waren snel gewend! Wennen was ook niet moeilijk, Simon zat heerlijk en het duwen was veel minder zwaar. De rolstoel hoorde er snel bij. Het nastaren van mensen (want dat doen mensen echt!) merk je snel niet meer op. En soms levert het je nog wat op; dan mag je voor op de roltrap, in de rij bij de supermarkt of krijg je extra hamsters bij de supermarkt :-)« Naar overzicht
Zoeken