Nieuws     Agenda     Links     Contact     Crew     Colofon     VSN

 website voor ouders van kinderen met een spierziekte

Renske met Wielen II, Anders=Prima!
19 december 2015

Het kinderboek Renske met Wielen II, Anders=Prima! gaat over vriendschap en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De schrijfster, Wendy Legierse-Louwers, wil laten zien dat iemand in een rolstoel niet raar of vreemd is. Het verhaal maakt duidelijk dat kinderen met een beperking soms dingen anders doen. En dat dat juist heel slim is als het op de “gewone” manier niet lukt.

Anders=Prima!
Renske met Wielen II, Anders=Prima! is het vervolg op Renske met Wielen (2013). Renske zit nu een jaar in een rolstoel, en is er helemaal aan gewend. Op school doet Renske met bijna alles mee. Soms wordt een activiteit iets aangepast of heeft ze wat hulp nodig. Maar ze hoort er helemaal bij. Er komt een nieuw meisje, Nienke, in de klas. Nienke vindt Renske - en alles wat Renske doet - maar raar en vreemd. Ze snapt er niets van en doet daarom ook niet aardig tegen Renske. Gelukkig nemen Renske‘s vrienden het steeds voor haar op. Dit schooljaar gaat de klas op schoolkamp. Er worden allerlei oplossingen bedacht, zodat Renske toch gewoon mee kan gaan en overal aan mee kan doen. Tijdens één van de activiteiten is Renske de grote held…. En zo blijkt maar weer dat anders zijn prima is. Hopelijk gaat Nienke dat ook inzien.

Over de auteur
Wendy Legierse-Louwers (1974) kwam zelf op 24-jarige leeftijd in een rolstoel terecht. In de regio Eindhoven heeft zij ruim 30 basisscholen bezocht om voor te lezen uit haar eerste kinderboekje Renske met Wielen. De kinderen mogen daarna alles aan haar vragen. Die vragen hebben haar gemotiveerd dit vervolg te schrijven. Ze vindt het belangrijk dat jong en oud inziet dat iemand met een beperking niet minder is en heel veel wél kan. Er zijn maar weinig dingen, die zij moet laten omdat ze in een rolstoel zit. Ze doet het soms anders en dat is prima! Met dit boekje hoopt zij bij te dragen aan een positiever beeldvorming en meer respect voor elkaar.

Over het boekje
Het kinderboek Renske met Wielen II Anders=Prima (A5 liggend) telt 84 pagina’s en heeft een harde kaft. Omslag en binnenwerk zijn in full colour uitgevoerd. Met prachtige illustraties van Richard van Lange. Het voorwoord is geschreven door Esther Vergeer. Per verkocht boekje wordt € 1,- aan de Esther Vergeer Foundation gedoneerd. Het boekje kost €14,95.

Meer informatie en bestelmogelijkheden vind je op www.renskemetwielen.info.
« Naar overzicht
Zoeken